Nieuwe website

Voor deze website ging er toch wat jeugd sentiment aan vooraf.

Ik zal het jullie uitleggen: Bijna iedereen kent het klassieke liedje van Meatloaf, Paradise by the dashboard light. Althans de wat oudere onder ons.
Dit liedje werd uitgebracht in 1977 (Ik was 10) later was ik gefascineerd door beelden van elfen en fantasie beelden. Ik ging vaak met mijn ouders mee naar 2e hands beurzen en waterschade verkoop.
Daar kocht ik dit album omdat ik de voorkant zo mooi vond.

Thuis aangekomen draaide ik de plaat grijs en 40 jaar later ken ik nog steeds ieder woord van de tekst van alle liedjes op de lang speel plaat.

Wat heeft dit nu met Meatloaf en Paradise bij de dashboardlight te maken?

Nou, ik ben mij gaan verdiepen in de achtergrond van Jim Steinman. Dit blijkt dus de producer en schrijver van veel liedjes van Meatloaf te zijn.
Meatloaf is doorgebroken met de liedjes op de LP genaamd: “Bat out of hell” terwijl Jim Steinman ervoor zelf het album : “Bad for good” ingezongen heeft omdat Meatloaf niet is komen opdagen omdat hij stem problemen had.

Als je het album Bat out of hell en Bad for good gaat vergelijken zal je tot de conclusie komen dat de opbouw exact hetzelfde is.
Bat out of hell is het intro, ook bij Bad for good. Verderop is er een duo zang wat bij Meatloaf de hit op bracht met Paradise by the dashboardlight, op het Bad album is dit Dance in my pants.
Dit is vergelijkbaar met de duo zang in Paradise by the dasboardlight op het ander album, toch? Zie de video.

De rode draad in dit verhaal is dat ik altijd een voorliefde heb gehad voor gitaar muziek en dat dit in bovenstaande voorbeelden erg stevig aan de orde is.

De website dit ik nu gemaakt heb is voor www.gitaaracademielimburg.eu. Een website verwijzend naar Henny die je op een zeer overtuigende manier en met zeer veel deskundigheid kan leren hoe je het beste uit je gitaar, maar ook uit je stem kunt halen. Hij is een virtuoos op het gebied van muzikaal talent en heeft al een aantal leerlingen door kunnen coachen bij diverse tv talent shows. Ze scoren zeer hoog.

Als je ook op muzikaal gebied iets wilt gaan doen moet je zeker contact opnemen met Henny. Of reageer op dit bericht.

 

 

 

 

Leave a Comment